Tiems, kurie bijo arba tingi valyti kepenis, ir tiems, kurie dar nesubrandino noro tą padaryti…
Pavasarį ir vasarą, kai pats žalumynų sezonas, reikia reguliariai valgyti jų salotas, pagamintas iš svogūnų, rūgštynių, žliūgių, garšvų, ridikėlių, salotų, ropių lapų, salierų, pastarnokų, burokėlių, morkų, mangoldų, mėtų, melisų, lofanto ir visokių kitokių valgomų žolelių. Pagal sezoną į jas galima dėti šaknelių, uogakrūmių ir vaismedžių lapų (vyšnių, serbentų, abrikosų, šermukšnių, liepų, obelų, kriaušių, aviečių, gervuogių, žemuogių ir kt.). Rudeniop jau galima valgyti daugiau agurkų, pomidorų, aguročių, moliūgų, cukinijų, salierų ir pastarnokų šaknų, šparaginių pupelių, ridikų ir kt. Pasistenkite visą tą laiką išgyventi be mėsos, dešros, riebių sūrių. Tuomet gera jūsų kepenų būkle negalės atsistebėti net visko matę gydytojai. Tarsi garuote išgaruos ir cholecistitas, ir visos tulžies pūslės, tulžies latakų problemos, ir visokios kitokios negalios.
Tik pagalvokite: rekomenduoju jums valgyti kiek telpa ir… kaupti ne riebalus, o sveikatą. Patikėkit, verta!