Stebuklingieji kulinarijos receptai
“Kvaša” – seniausias Dievų gėrimas
Į 8-10 litrų indą (tik ne metalinį) įpilti 1 litrą kefyro ir įberti po 1 stiklinę pačių įvairiausių grūdų miltų: kvietinių, ruginių, avižinių, miežinių, grikių, dėl skonio būtinai manų, dribsnių “Nordic” arba kitokių (bet jie nebūtini). Geriausia grūdus patiems sumalti kavamale į miltus. Vanduo turi būti itin švarus, nechloruotas. Indą uždengti marle, servetėle ar šiaip medžiagos atraiža, tik ne dangčiu. Išmaišyti mediniu šaukštu, ir tegul rūgsta 3 dienas. Gausite rūgštų gėrimą. Laikykite jį šiltai.
Šis gėrimas gerai laisvina vidurius, padeda pašalinti iš žarnyno visus puvėsius, ypač gerai valo inkstus, kepenis. Kai kuriems girtuokliams jis padeda atsikratyti ar bent jau sumažina potraukį alkoholiui. Labai gerai išvalo odą, dingsta visos su ja susijusios problemos. Jį tinka naudoti kaip kaukę veidui, galvai, tepti dermatito pažeistas ar kitaip išbertas vietas.